Training

Waar en wanneer is de training?

Wist je dat we vier keer per week trainen in het gezellige De Lieberg zwembad, te vinden aan Jan van der Heijdenstraat 170 in Hilversum? Bij ons vind je een team van enthousiaste vrijwillige trainers die jouw zwemtalent naar nieuwe hoogten tillen. Of je nu twee keer per week wilt trainen voor de fun of vier keer per week om je Olympische ambities na te jagen, bij ons zit je goed!

Welk materiaal heb ik nodig?

Voordat je het water induikt, vergeet niet je speciale uitrusting mee te nemen: een top-notch zwembril (Speedo is the way to go!), een plankje voor extra drijfvermogen, flippers voor een krachtige afzet, een Pull Buoy om je drijfvermogen te verbeteren en je armen te trainen, en vergeet de paddles niet (alleen voor de pro's, natuurlijk in overleg met de trainer).

Geen paniek als je iets mist, je kunt alles gemakkelijk online bestellen, bijvoorbeeld via decathlon.nl of zwemmershop.nl.

Een goeie voorbereiding

Wees alsjeblieft 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig om iedereen vlot te laten starten. Respect voor je medezwemmers en trainers is key! Kom op tijd, want anders mis je misschien wel het beste deel van de training. Zwemmers die te laat zijn kunnen geweigerd worden om deel te nemen aan de training.

Voor we beginnen, nog een paar belangrijke puntjes: ga naar het toilet als het nodig is, douche voorafgaand aan de training, warm op met een paar baantjes en vergeet niet je badmuts en zwembril op te zetten. Zo zijn we allemaal ready to go!

Geen zorgen als je een keer niet kunt komen trainen, hiervoor hoef je niet af te melden. Als je langere tijd afwezig bent, laat dat dan even weten aan onze ledenadministratie. Bij ziekte of andere redenen kun je je lidmaatschap tijdelijk pauzeren.

Tijdens de training: de snelste zwemmer leidt de groep, begin minimaal 5 seconden na elkaar, toiletbezoekjes zijn oké maar alleen na een set, en stop als je pijn hebt, verlaat het zwembad en vertel het aan de trainer.

We verdelen onze trainingen in verschillende groepen:

Groep 1: Beginners
Focus op de basisprincipes van wedstrijdzwemmen. Beginners trainen twee keer per week, op woensdagmiddagen en zaterdagochtenden.

Groep 2: Gemiddeld
Ontwikkeling van de juiste zwemtechnieken met plezier als prioriteit. Verwacht wordt dat zwemmers van groep 2 deelnemen aan een extra trainingssessie op dinsdag- of vrijdagmiddagen.

Groepen 3-5: Gevorderd
Hier ligt de nadruk op het verder verbeteren van de techniek en het zwemmen van langere afstanden. Trainingen variëren van 3 tot 4 keer per week, waarbij de sessies op dinsdag en vrijdag bijzonder populair zijn.

Ben jij er klaar voor om te stralen in het water? Sluit je aan bij onze groep 1, 2 of 3-5 en ontdek het plezier van wedstrijdzwemmen!

Voor elk niveau en voor iedereen

ZV Torpedo

Lijkt het je leuk om te komen zwemmen?

Plan dan een proefles in of meld je aan als lid!

Hoe wij cookies gebruiken

Onze privacy policy en hoe wij cookies gebruiken om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.