Maak kennis met

Ons team

Voorzitter

Justus Vriesen

Met een achtergrond in de muziek en bedrijfskunde werk ik als hoofd productie bij Asko|Schönberg. Een klassieke muziek ensemble in Amsterdam dat zich mag rekenen tot de absolute wereld top. Daar organiseer ik concerten, maak begrotingen, beheer de planning en stuur een team van bevlogen producenten aan. Een dynamische baan vol innovatie, avontuur en muziek van de hoogste kwaliteit.

Als reservist bij de Nationale Reserve bij defensie vind ik het fijn om samen met anderen ergens de schouders onder te zetten en dingen verder te brengen. Het houd me niet alleen fit, ik draag mijn steen bij aan een veilige en vrije samenleving voor iedereen.

Mijn passies zijn organiseren, samenwerken, aanpakken en mensen met elkaar verbinden. Ik ben sportief ingesteld en vind het belangrijk elke dag iets nieuws te leren.

Via mijn dochter Fien, die sinds haar prille jeugd alleen maar aan zwemmen kan denken, kwam ik ZV Torpedo op het spoor. Hier komen voor mij alle kernwaarden samen. Een internationale vereniging van bevlogen mensen met een sterke teamgeest. De club is van en voor iedereen die van wedstrijdzwemmen houdt! Ik ben trots op onze club, onze vrijwilligers en bovenal op onze zwemtalenten.

Trainer

Inge van Bruinessen

Hoi, ik ben Inge.

Ik ben opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen, praktisch naast een buitenzwembad. Als kind bracht ik daar heel wat (ijskoude) uurtjes door. Samen met mijn broer en buurkinderen eindeloos in het water spelen. Op mijn 12e werd ik lid van zwemvereniging Scheldestroom. In de winters trainde en zwom ik wedstrijden in het 25 meter bad, terwijl de zomers werden gevuld met langebaan wedstrijden.

Mijn kinderen hebben inmiddels het zwemvirus ook flink te pakken. Mijn zoon Sven zwemt bij de Robben en mijn dochter Liv is lid van Torpedo. Het is leuk om te zien hoeveel plezier ze in het water hebben. 

Trainer

Peter Maas

Peter is opgegroeid in Brabant waar hij al vanaf jonge leeftijd lid was van de wedstrijd zwemvereniging in Veghel. Tijdens de tienerjaren maakte het wedstrijdzwemmen plaats voor reddend zwemmen bij de reddingsbrigade in Boxtel.

Toen zoon Sjoerd in 2014 begon bij Torpedo bleek er gebrek aan trainers te zijn. Training geven bleek een stuk leuker dan vanaf de tribune toekijken. Meteen een goed moment om zelf de techniek bij te spijkeren, door zelf ook te gaan zwemmen bij personal swimming.

De afgelopen jaren is Peter nog steeds veel in zowel zwembaden als open water te vinden, maar vooral onder water, meestal in volledige duikuitrusting. Ook bij het duiken is er volop aandacht voor de verbetering van techniek; recentelijk heeft Peter de certificatie PADI Rescue Diver afgerond.

Peter is meestal in de weer met de gevorderde zwemmers. Bij hen is het wel duidelijk, een training met Peter betekent veel variatie en weinig tot geen rust!

Peter_diver

Trainer en bestuurslid

Angelique Heemsbergen

Als uitvoerend klassiek pianist en daarnaast coördinator Muziek & Primair Onderwijs in Kunstencentrum Het Klooster in Woerden ben ik dagelijks volop met muziek bezig en werken we er hard aan om structureel muziekonderwijs ook in de toekomst voor iedereen mogelijk te maken.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan hardlopen en zwemmen!
Door mijn dochter Evelijn ben ik sinds 2022 meerdere keren per week als trainer bij ZV Torpedo aan de badrand in De Lieberg te vinden.
Daarnaast ben ik als algemeen bestuurslid voor de vereniging actief.
Ik vind het geweldig met de zwemmers te werken en ze zoveel mogelijk op alle fronten te ondersteunen om naar ieders kunnen de beste wedstrijdzwemmer ooit te worden.
Focus op techniek, conditie én ook kracht via landtraining is bij mij vaste prik.

Trainer

Remko Veenstra

Hoi zwemmers, 
Ik ben Remko, de vader van Ella, Boaz en Sanne. In de zomer van 2022 zijn wij na 8 jaar buitenland teruggekomen in Nederland. Aan de ene kant missen we het buitenlandse avontuur. Maar het is ook heerlijk om weer terug te zijn in de lage landen, dichtbij familie en waar alles goed is geregeld. Ella is gelijk op zwemmen gegaan. Aangezien ik er bewust van ben dat een vereniging draait op vrijwilligers, heb ik mij aangemeld als trainer op de woensdagen. Ik kijk altijd vol bewondering hoe alle zwemmers soepeltjes en snel door het water heenglijden. 
In het dagelijkse leven werk ik voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) in Amsterdam, waar ik het geld mag uitgeven wat wij als KiKa ophalen. Dagelijks wordt je heen en weer gegooid tussen wanhoop en verhalen van hoop. Het is mooi om te zien dat we in Nederland zoveel geld ophalen om het onderzoek naar kinderkanker te kunnen betalen. 
Naast langs het zwembad sta ik ook wekelijks langs de zijlijn als trainer en coach van het voetbalelftal van mijn zoon. Om zelf ook een beetje in beweging te blijven hou ik van hardlopen en mountainbiken en af een toe een potje squash. 

Secretaris

Pascal Veltman

Zoals de meeste sportverenigingen in Nederland, draait ZV Torpedo volledig op vrijwilligers. Toen mijn dochters, de een na de ander, lid werden van Torpedo, vond ik het niet meer dan logisch een steentje bij te dragen om sporten bij de club mogelijk te maken. Daarom ben ik al enige tijd Secretaris van de vereniging en voor velen leden, aspirant leden en ouders het eerste aanspreekpunt.

Je vindt mij over het algemeen op zaterdag in het zwembad om nieuwe ouders welkom te heten en club zaken te regelen terwijl ik op de tribune geniet van de verrichtingen van alle zwemmers in het water. Bij wedstrijden help ik geregeld aan de badrand om alles in goede banen te leiden en zo tussen onze zwemmers in, krijg je de meeste voldoening van je inzet.

Wedstrijd Secretariaat

Julia Sol

Midden in de corona-pandemie begon onze oudste dochter Anne met wedstrijdzwemmen. We mochten haar buiten afzetten en weer ophalen. In die periode werd ook hard gezocht naar nieuwe vrijwilligers, o.a. bij het wedstrijdsecretariaat. Door enthousiaste zwemmers en vrijwilligers werd ik het wedstrijdzwemmen ingetrokken, zonder ook maar enige ervaring te hebben met wedstrijdzwemmen.

Inmiddels zit ik al een aantal jaar bij het wedstrijdsecretariaat dat de wedstrijden organiseert. In korte tijd heb ik veel geleerd over het wedstrijdzwemmen en alles wat er bij komt kijken. Een ontzettend leuke manier om bij Torpedo betrokken te zijn en de zwemmers en ouders te leren kennen!

Algemeen bestuurslid

Johan Nieuwhoff

Hi, ik ben Johan

Vader van Anne, onze dochter die al sinds 2021 bij ZV Torpedo lid is. Sinds 2022 draag ik mijn steentje bij als algemeen bestuurslid. Dat vind ik leuk omdat ik op die manier de vereniging kan helpen met allerlei hand en spandiensten. Vanwege mijn IT achtergrond sta ik de vereniging bij met alle IT vraagstukken en help ik om alles op IT gebied zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ik kan elke ouder of verzorger aanraden om als vrijwilliger mee te helpen om van onze club de leukste zwemclub van de regio te maken.

Trainer

Denise Lubbers

Trainer

Eelco de Bruin

Trainer

Maciej Borkowski

Trainer

Sacha Scholten

Trainer

Sophie Viguier

Voor elk niveau en voor iedereen

ZV Torpedo

Lijkt het je leuk om te komen zwemmen?

Plan dan een proefles in of meld je aan als lid!

Hoe wij cookies gebruiken

Onze privacy policy en hoe wij cookies gebruiken om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.