Wedstrijdkalender voor seizoen 2019 en 2020 beschikbaar

Bij Wedstrijdagenda staan de data. Dus noteer deze data alvast voor volgend jaar! De KNZB heeft enkele wijzigingen doorgevoerd in de opzet van de wedstrijden. We zullen daar later, zodra we meer weten, over communiceren.

Oproep02-Mar-2020

Beste zwemmers en ouders,

De beste wensen voor 2020 toegewenst met veel mooie zwemwedstrijden en PR’s.

Via deze email willen we jullie op de hoogte brengen van een aantal belangrijke zaken voor het komende jaar. Het belangrijkste bericht is dat we dringend hulp nodig hebben om de club verder te kunnen brengen. Dit is nodig op alle niveaus: trainers, klokkers, wedstrijdsecretariaat, algemene wedstrijdondersteuning.

Klokkers

Op dit moment hebben we veel moeite om voldoende klokkers te leveren bij wedstrijden waaraan zwemmers van Torpedo aan meedoen. Bij inschrijven op competitie-, minioren-, junioren- jeugdwedstrijden is Torpedo verplicht een aantal klokkers mee te leveren. Deze regel zal nu in 2020 daadwerkelijk worden toegepast: geen klokkers = geen wedstrijden. Nieuw in 2020 is dat indien er onvoldoende klokkers worden aangeleverd (of deze bij de wedstrijd niet op komen dagen), bij de eerstvolgende wedstrijd 7 zwemmers minder mogen worden ingeschreven.

Naar aanleiding van vragen op de ALV, hebben een hele pagina gewijd aan deze vrijwilligers functie met meer informatie. 

Trainers

Torpedo is verplicht een trainer langs de rand van het zwembad te hebben op het moment dat er zwemmers in het water zijn. Het schema voor de trainers is momenteel vrij vol, en er zit weinig ruimte in dit schema. Om het huidige tekort aan trainers op te vangen, hebben we de oudere zwemmers al bereid gevonden om bij sommige trainingen te ondersteunen (waarvoor onze grote dank). Echter, bij ziekte of verhindering, vallen er helaas trainingen uit of kunnen er minder effectieve trainingen worden gegeven. Uiteindelijk gaat dit ten koste van de prestaties van onze zwemmers.

Wedstrijdsecretariaat

Annie en Kimberley zijn momenteel de twee mensen die zich hiervoor inzetten. Ook hier zoeken we extra ondersteuning.

 In de komende periode zal Torpedo twee wedstrijden achter elkaar moeten organiseren (22 en 29 maart). Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig, niet alleen aan de badrand (badopbouw, kaartjes lopen, drinken rondbrengen), maar nog veel belangrijker: vooral ook in de voorbereiding (wedstrijden samenstellen, kaartjes printen, snijden, op volgorde leggen etc). Dit is een grote klus waar we onder tijdsdruk alles moeten klaarmaken.

Meld je aan!

Hoewel we al een fantastische groep vrijwilligers hebben die zich wekelijks inzetten voor de zwemmers, is deze groep momenteel te klein en hebben we echt versterking nodig! Oudere zwemmers, ouders, opa’s en oma’s, spreek een trainer, klokker of bestuurslid aan en meld je aan om onze zwemmers mogelijk te maken mooie prestaties neer te zetten!

Namens de trainers, wedstrijdsecretariaat, bestuur en alle zwemmers,

Pascal Veltman

secretaris@zvtorpedo.nl

Competitie en Persoonlijke resultaten23-Feb-2020

Februari was een rustige maand mbt wedstrijden, maar in maart gaan we er weer tegen aan!

Op zondag 15 maart zwemmen we onze laatste competitie wedstrijd van dit seizoen. Op 22 maart hebben we een junioren-jeugd circuit en op de 29e het miniorencircuit voor minioren en junioren.

Voor de club is de competitie wedstrijd het belangrijkst. We staan momenteel 7e en deze competitie is een mogelijkheid om nog ietsje op te klimmen naar de 6e plek. Wil je zelf kijken hoe het zit, kijk op de site van de KNZB (2e klasse, regio Midwest).

Alle zwemtijden, gezwommen bij competitie, minioren en jeugdcircuits (in principe alle door de KNZB georganizeerde wedstrijden) worden bijgehouden in swimrankings. Je kunt hier zien hoe je er landelijk voorstaat en je zwemtijden vergelijken met die van je nationale en internationale zwemhelden.
Zoek jezelf maar eens op hier (link staat ook onderaan deze pagina).

Zie jullie zondag de 15e maart!

Brevetzwemmen 2019-2020 #112-Oct-2019

We gaan weer brevetzwemmen!
Zaterdag 12 oktober 2019 om - 07:30

Opgeven kan hier gebeuren. Geef je op voor donderdag 10 oktober. Ook is brevet 7 er weer zodat de ouderen ook mee kunnen doen.

Er is dan GEEN reguliere training.

We zien jullie graag weer allemaal komen.

Onderhoud zwembad De Lieberg07-Jun-2019

Beste allen,

De beheerders van zwembad die Lieberg hebben aangegeven dat er deze zomer onderhoud gaat plaatsvinden waarbij het zwembad zal worden afgesloten.

Dit onderhoud zal plaatsvinden tussen 15 juli en 23 augustus. Gedurende deze periode zullen er in de Lieberg dus ook geen trainingen kunnen plaatsvinden.

Wedstrijdzemmen? Meld je aan voor een proeftraining17-Apr-2019

Welkom!

Vind je zwemmen ook zo leuk en ben je op zoek naar een zwemverening?

Meld je snel aan voor 2 proeftrainingen! Tot snel in zwembad de Lieberg!

Trainers ZV Torpedo

Informatie voor nieuwe wedstrijdzwemmers03-Nov-2018

De informatie die vanmorgen te zien was tijdens de informatiesessie voor aanstaande wedstrijdzwemmers is hier te vinden

Zwembad 'de Lieberg' Rookvrij!26-Sep-2018

Beste zwemmers, trainers, ouders en vrijwilligers,

Optisport heeft ons het volgende bericht doen toekomen. Als sportieve club sluiten wij ons aan bij het onderstaande bericht:


Hilversum, 12 september 2018
 
 
Geachte heer/mevrouw, 
 
Optisport richt zich steeds meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons te gast zijn op de locatie. Dit betekent dat we ons terrein rookvrij maken. Op dinsdag 19 juni heeft Optisport een overeenkomst ondertekent met Alliantie Nederland Rookvrij en zijn we officieel partner van de Rookvrije Generatie.
 
Wat verandert er? Vanaf 1 januari 2019 is Optisport Hilversum net als alle andere Optisport accommodaties in Nederland en België rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze locatie, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons terrein, zoals het terras zijn rookvrij.
 
Waarom op weg naar rookvrij? Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, zweminstructeurs en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij terrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.
 
Rookvrije Generatie De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgeving waar kinderen veel komen rookvrij maken. Dagelijks bezoeken veel kinderen onze accommodaties tijdens zwemles, recreatief zwemmen, om te sporten bij de sportvereniging of om te spelen en bewegen bij Avontura of Krazy Kangaroo. Daarom draagt een rookvrij Optisport bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.
 
Wij hopen op de medewerking van onze huurders, om zich samen met Optisport sterk te maken voor een gezonde omgeving voor kinderen!
 
Met vriendelijke groet,

Tobias Bergevoet 
Locatiemanager Optisport Hilversum