Oproep

Beste zwemmers en ouders,

De beste wensen voor 2020 toegewenst met veel mooie zwemwedstrijden en PR’s.

Via deze email willen we jullie op de hoogte brengen van een aantal belangrijke zaken voor het komende jaar. Het belangrijkste bericht is dat we dringend hulp nodig hebben om de club verder te kunnen brengen. Dit is nodig op alle niveaus: trainers, klokkers, wedstrijdsecretariaat, algemene wedstrijdondersteuning.

Klokkers

Op dit moment hebben we veel moeite om voldoende klokkers te leveren bij wedstrijden waaraan zwemmers van Torpedo aan meedoen. Bij inschrijven op competitie-, minioren-, junioren- jeugdwedstrijden is Torpedo verplicht een aantal klokkers mee te leveren. Deze regel zal nu in 2020 daadwerkelijk worden toegepast: geen klokkers = geen wedstrijden. Nieuw in 2020 is dat indien er onvoldoende klokkers worden aangeleverd (of deze bij de wedstrijd niet op komen dagen), bij de eerstvolgende wedstrijd 7 zwemmers minder mogen worden ingeschreven.

Naar aanleiding van vragen op de ALV, hebben een hele pagina gewijd aan deze vrijwilligers functie met meer informatie. 

Trainers

Torpedo is verplicht een trainer langs de rand van het zwembad te hebben op het moment dat er zwemmers in het water zijn. Het schema voor de trainers is momenteel vrij vol, en er zit weinig ruimte in dit schema. Om het huidige tekort aan trainers op te vangen, hebben we de oudere zwemmers al bereid gevonden om bij sommige trainingen te ondersteunen (waarvoor onze grote dank). Echter, bij ziekte of verhindering, vallen er helaas trainingen uit of kunnen er minder effectieve trainingen worden gegeven. Uiteindelijk gaat dit ten koste van de prestaties van onze zwemmers.

Wedstrijdsecretariaat

Annie en Kimberley zijn momenteel de twee mensen die zich hiervoor inzetten. Ook hier zoeken we extra ondersteuning.

 In de komende periode zal Torpedo twee wedstrijden achter elkaar moeten organiseren (22 en 29 maart). Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig, niet alleen aan de badrand (badopbouw, kaartjes lopen, drinken rondbrengen), maar nog veel belangrijker: vooral ook in de voorbereiding (wedstrijden samenstellen, kaartjes printen, snijden, op volgorde leggen etc). Dit is een grote klus waar we onder tijdsdruk alles moeten klaarmaken.

Meld je aan!

Hoewel we al een fantastische groep vrijwilligers hebben die zich wekelijks inzetten voor de zwemmers, is deze groep momenteel te klein en hebben we echt versterking nodig! Oudere zwemmers, ouders, opa’s en oma’s, spreek een trainer, klokker of bestuurslid aan en meld je aan om onze zwemmers mogelijk te maken mooie prestaties neer te zetten!

Namens de trainers, wedstrijdsecretariaat, bestuur en alle zwemmers,

Pascal Veltman

secretaris@zvtorpedo.nl